Добре дојдовте на страницата на Abbott за eLabeling!

На веб-страницата на Abbott eLabeling ќе пронајдете водичи за информации за корисници и упатство за употреба (IFU) за производот.  Abbott препорачува да се преземе документот eLabeling, да се отпечати, да се прегледа и да се постави да биде лесно достапен за упатување. Корисниците треба секогаш да ги имаат при рака водичите за информации за нивните производи. Кога употребувате помагала од Abbott и ако сте здравствен професионалец, упатствата за употреба на производите треба секогаш да ви бидат лесно достапни за упатување за време на каква било постапка. 

Белешка: Водичите за информации за корисници на Abbott, прирачниците и упатствата за употреба може повремено да бидат ревидирани, па затоа најдете ја најновата верзија на веб-страницата кога ви е потребна за постапка. 

Треба да внесете географски специфична локација

Изберете ги вашата земја и јазик. Ако сте здравствен професионалец, изберете „Да“ Ако сте пациент, работите во областа на спроведување на правото, ако сте работодавач или друг тип корисник, изберете „Не“.

 
eifu banner
eifu banner
eifu banner

Брзо пребарување на водичи за производи, прирачници и упатства за употреба на Abbott

Најдете го вашиот производ

Може да ги најдете информациите од етикетата на производот така што ќе ја употребите лентата за пребарување или ќе изберете категорија.

Преземете, споделете или отпечатете

Откако ќе го пронајдете вашиот производ, можете лесно да го преземете и отпечатите документот за производот или да споделите врска до него.

Додади во омилени

Може да ги додадете производите што често ги прегледувате на вашата станица за омилени производи така што ќе кликнете на иконата за срце што се наоѓа во горниот дел од екранот.

Како да го пронајдете вашиот производ

Како да пронајдете информации за производот со пребарување

 • Според името на производот

  името на производот се наоѓа на етикетата од производот.

 • Според бројот на моделот

  бројот на моделот на производот се наоѓа на етикетата од производот.

 • Според бројот за UDI-DI

  бројот за UDI-DI на производот се наоѓа на етикетата од производот.

Како да го пронајдете производот преку бирање категорија

 • Изберете категорија

  изберете ја категоријата што најмногу се совпаѓа со типот на производ кој ви е потребен. 

 • Изберете поткатегорија

  изберете соодветна категорија од дадениот список за да се намали изборот на производи.

 • Употребете филтер ако треба

  ако сè уште ви треба помош да ги намалите опциите за производи, употребете ги филтрите од левата страна за да го пронајдете точно она што го барате.

Product Category Component Configurations

https://services.abbott/api/public/search/sitesearch